Indigenous Evaluation Summit – February 22 – 23, 2024

February 22, 2024, 11:00 am to 5:40 pm, TIMEZONE: EST												
Day	Time (Zone: EST)	Subject		Activity	Process	Lead						
Day 1: Welcoming and Opening Celebration												
1	11:00 – 12:00 pm	Summit Opening Ceremony		A New Day, New Beginning, The Birthing Ceremony of Indigenous Evaluation Network	Plenary, Hold your Tobacco and keep Feast Food out for Ceremony	Grandma Elder Pauline Shirt						
	The Indigenous Evaluation Summit 2024 is Virtually Open.											
Day 1: LUNCH BREAK												
1	12:15 – 1:00 pm	Networking event (2 rooms)		Participants feel welcome eating during a 30-minute networking activity. Everyone is assigned to a room.	2 Break-out rooms	Marina Santilli, Jasmine Noureddin						
			Day 1: I	earning From Each Other, Creating New Knowledge								
1	1:00 – 1:30 pm	Keynote		Dan George	Plenary	Pat Baxter						
1	1:30 – 1:45 pm	Summit Overview		Presentation Overview of Summit	Plenary	Andrea L K Johnston						
1	1:45 – 2:20 pm	Presentation session A & B 20 minutes present, 20 minutes Q&A		Theme A&B: • Unifying and Celebrating Indigenous Evaluation	Open to all 2 break-out rooms							
1	2:20 – 2:35 pm			20-minute BREAK		1/3.Pat Baxter, M.C.						
1	2:35 – 3:20 pm	Presentation session C & D 20 minutes present, 20 minutes Q&A		Theme C&D: • Bringing Indigenous Knowledge into Evaluation	Individuals choose 1 of 2 sessions, per timeslot	2.Andrea L K Johnston 1.Jessica Hill						
1	3:20 – 3:40 pm			20-minute BREAK	Therefore, attending up	2.Scott Milford- Stanton						
1	3:40 – 4:20 pm	Presentation session E & F 20 minutes present, 20 minutes Q&A		Theme E&F: • Applying Indigenous Evaluation Frameworks	to 3 sessions at: 1. 1:45 pm 2. 2:35 pm 3. 3:40 pm	3.Jeri Ducharme						
1	4:20 4:40 pm			20-minute BREAK								
1	4:40 – 5:40 pm	3- Story Room #2 –Alyssa W Bigstone Cree First !		a Elder Pauline Shirt, Nehiyaw Iskwew apanatahk is a nehiyaw-iskwew(cree woman) from Nation, in Treaty 8 Territory vache, Kitigan Zibi Anishinabeg First Nation (Q.C.)	Open to all Attend 1 of 4 rooms	Karen Gillam Jessica Hill Marina Santilli						
1	4:40 – 5:30 pm	Room #4 - Special Panel: Indigenous youth learn about Federal evaluation careers.		The meeting link is sent to Indigenous youth using a calendar invite; the link is also provided at the outset of the day and before each break.	Indigenous Youth	Pat Baxter						

Day	Time (Zone: EST)	Subject	Activity	Process	Lead						
DAY 2: Development of a Network for Indigenous Evaluation											
2	11:00 – 12:00 pm	Indigenous Evaluation Network	Summary of Work That's Been Done Rationale for the Network Evaluation Gatherings Conceptualization of Activities Q & A	Plenary Everyone attends	Andrea L K Johnston						
Day 2 Lunch Break											
2	12:15 – 1:00 pm	Networking event (2 rooms)	Participants feel welcome eating during a 30-minute networking activity. Everyone is assigned to a room.	2 Break-out rooms	Marina Santilli, Jasmine Noureddin						
2	1:00 – 2:00 pm	 Strategic Discussions Each session is 1-hour. Participants are automatically assigned to their first/second choice 	Concurrent strategic discussion sessions (1hour) 1. Governance 2. Operations 3. Implementation 4. Membership	Open to all Individuals pre-select, at registration 1 of 4 sessions, per timeslot Therefore, attending up to 2 of 4 topics at: 1. 1:00 pm 2. 2:20 pm	1/2Tara Erb 1.Scott Milford- Stanton 1/2Gladys Rowe 1/Karen Paul - Karen Gillam 2.Jeri Ducharme 2.Pat Baxter						
2	2:00 – 2:20 pm		20-minute BREAK								
2	2:20 – 3:40 pm	 Strategic Discussions Each session is 1-hour. Participants are automatically assigned to their first/second/third choice 	Concurrent strategic discussion sessions (1 hour) 1. Governance 2. Operations 3. Implementation 4. Membership Indigenous Evaluation of the Summit (20 mins)								
Day 2: Blessing and Closing Celebration											
2	3:40 – 4:00 pm	Summit Closing Ceremony	Elders, Youth and Drum Song	Plenary Hold your Tobacco	Grandma Elder Pauline Shirt						
The Indigenous Evaluation Summit 2024 is Virtually Closed.											